Organizatori IT Festa su obrazovne ustanove ITS – Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije, i ITHS – Srednja škola za informacione tehnologije, čiji su osnivači kompanije LINK group i Comtrade.

ITHS je jedinstvena srednja škola u Srbiji, koja nudi stručno obrazovanje iz oblasti informacionih tehnologija. Osnivač ITHS-a je ITS, koju su zajedno osnovale najuspešnije IT kompanije na ovim prostorima LINK group i Comtrade.

Dosadašnjim radom i referencama osnivači garantuju učenicima kvalitetno obrazovanje i uspešan nastavak karijere, a nastavni plan i program škole, verifikovan od strane Ministarstva prosvete, omogućava, pre svega, razvoj profesionalnih i poslovnih veština, kao i učenje stranih jezika.

Modernom, efikasnom i interaktivnom nastavom, prilagođenom potrebama, sposobnostima i interesovanju učenika, ITHS stvara IT tehničare potrebne savremenom društvu. Nakon završetka oni imaju izbor: mogu se brzo i lako zaposliti ili nastaviti školovanje na Visokoj školi (ITS) ili nekim drugim visokobrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

ITS – Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije je jedna od obrazovnih ustanova kompanije LINK group koja edukuje studente za najtraženija zanimanja današnjice.

Ovo je prva akreditovana privatna visokoškolska ustanova u oblasti informacionih tehnologija u Srbiji. ITS se nalazi u Tehnološkom centru kompanije Comtrade (Savski nasip br. 7, Novi Beograd), što studentima obezbeđuje vrhunske uslove za učenje i rad u najvećem IT tehnološkom centru u regionu.

ITS je ostvarila partnerstva sa mnogim velikim kompanijama u zemlji i svetu kao što su: Apple, HP, Acer, Toshiba, EMC, Oracle, Microsoft, i Fujitsu-Siemens. Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije svojim polaznicima obezbeđuje sticanje znanja uz praktičan rad, najsavremeniju opremu i visoko stručni kadar.