Digitalna ekonomija i pojava kriptovaluta

5. Februar, 10:05–11:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Pojava kriptovalute u velikoj meri menja digitalnu ekonomiju i način savremene komunikacije. Otkako se pojavio internet, sam sistem plaćanja je postao mnogo kompleksniji nego ranije. Na ovom predavanju saznaćete više o ovoj valuti koja je u espanziji i koliko ona zapravo menja globalnu ekonomiju.

Umeće komunikacije u IT timovima

5. Februar, 11:00–12:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Na ovom predavanju Lidija Miletić objasniće vam kroz realan primer koliko je važna i specifična komunikacija u IT timovima i zašto je neophodno da svako ko je u svetu informacionih tehnologija ima znanja iz ove oblasti.

Navođenje i praćenje preko GPS sistema

6. Februar, 10:00–11:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

GPS (Global Positioning System), sistem za navođenje i praćenje, funkcioniše preko orbitalnih satelita koji su dostupni 24 sata i koji je precizan u nekoliko metara. Na ovom predavanju ćete znati kako tačno ovaj sistem radi i koji svi oblici GPS postoje.

Big data u prognozi sportskih rezultata

rsz_euromillions_tickets

6. Februar, 11:00–12:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Big Data označava velike i kompleksne setove podataka. Analizom tih podataka dolazi se do zaključaka koji mogu da poboljšaju razvoj poslovanja. Na ovom predavanju konkretno će se govoriti koliko je ovo značajno u prognozi sportskih rezultata.

Društvene mreže – najpopularnija zanimanja

6. Februar, 12:00–13:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Društvene mreže su preplavile Internet i jedne su od najpopularnijih stranica. Samim tim sve je više zanimanja koja se upravo bave društvenim mrežama i veoma su tražena i plaćena. Koja su to tačno, više ćete saznati od predavača Marka Markovića.

Zašto je Data Science nauka budućnosti?

7. Februar, 10:00–11:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Data Science je interdisciplinarno polje naučnih metoda, procesa i sistema koji obrađuju podatke na različite načine. Zašto je potrebno da poznajete ovu nauku i kako da iskoristite njena saznanja kako biste naučili da koristite inovativne motode i pristupe govoriće vam Aleksandar Kostić, nosilac većeg broja priznanja i nagrada za naučnoistraživački rad.

Trendovi razvoja Android aplikacija

7. Februar, 11:00–12:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Android aplikacije, kao i mobilne aplikacije uopšteno, postale su veoma popularne u poslednje vreme. Od predavača Sanje Kojić saznaćete koji su trendovi razvoja sa posebnim akcentom na Augmented Reality.

Kako IT može da pomogne u poslovanju?

7. Februar, 12:00–13:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Informacione tehnologije su promenile svakodnevan život svakog pojedinca, a samim tim i poslovanje. Danas je nezamislivo da se u nekoj uspešnoj kompaniji ne koriste tehnologije. Koje od tih tehnologija najviše pomažu u poslovanju i na koji način predstaviće vam Velimir Dedić.

Kako funkcioniše bitcoin i ostale kriptovalute?

8. Februar, 10:00–11:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Bitcoin, oblik digitalnog novca, trenutno je najpoznatija i najpopularnija kriptovaluta koja je osvojila čitav svet. Kako ustvari funkcioniše bitcoin i šta je kod njega toliko zanimljivo otkriće vam Arvin Kamberi, potpredsednik Bitkoin asocijacije Srbije i jedan od najboljih poznavaoca kriptovaluta kod nas.

Kako da pokrenete internet biznis u Srbiji?

8. Februar, 11:00–12:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Internet je odavno postao deo nas i život bez njega je skoro nezamisliv. Biznis na internetu je nešto sa čim ćemo se svi u budućnosti pre ili kasnije susretati. Na ovom predavanju saznaćete kako da pokrenete internet biznis, reklamirate se na mreži i ostvarite profit.

Bezbednost mobilnih uređaja

 

7460432496_10aaff5ee0_o

8. Februar, 12:00–13:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Moderna komunikacija ne može da se zamisli bez korišćenja mobilnih uređaja. Čak su nam ovi uređaji postali primarni u odnosu na računare i tablete. Zašto je važno zaštiti svoj mobilni uređaj i kako to uraditi, otkriće vam predavač Svetlana Jevremović.

Trendovi u oblasti visokotehnološkog kriminala

9. Februar, 10:00–11:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Na predavanju Vladimira Uroševića saznaćete šta tačno spada u visokotehnološki kriminal, kako najlakše da ga prepoznate i što je najvažnije kako da se od njega zaštitite.

Otkrijte sigurnosne propuste u Vašoj aplikaciji pomoću Penetration testiranja

9. Februar, 11:00–12:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Sigurno vas je zanimalo kako možete da zaštitite svoju aplikaciju i kako uopšte da znate koliko je sigurna. To ćete saznati na predavanju koje govori o sigurnosnim propustima u aplikacijama pomoću Penetration testiranja, koje drži predavač Nenad Andrejević.

Veštačka inteligencija i roboti budućnosti

9. Februar, 12:00–13:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Veštačka inteligencija je toliko napredovala tako da su softverski sistemi i mašine sve pametniji. Šta da očekujemo od robota u skorijoj budućnosti i kad će se oni približiti ljudskom mozgu saznaćete od predavača Borisa Jevtića. 

Savremene metodologije razvoja softvera

rsz_software

8. Februar, 13:00–14:00h, Comtrade – Amfiteatar, Aneks G

Razvoj softvera u 21 veku suocen je sa nizom izazova, sve kracim rokovima isporuke, cestim promenama zahteva, nepoznavanjem domena primene, itd.. Na predavanju cete saznati koje metodologije razvoja primeniti kako biste uspesno odgovorili na ove zahteve.