Nikola Mehandžić / Profesor na ITS-u

Nikola Mehandžić je direktor kompanije Payoneer za tržišta Srbije i Jugoistočne Evrope, kompanije sa misijom da osnaži firme koje posluju u okviru globalne digitalne ekonomije.

Nikola Mehandžić je u kompanijama Mastercard i First Data stekao višegodišnje iskustvo u oblastima digitalnog plaćanja, e-trgovine i obrade digitalnih transakcija i odlično zna primenu ovih rešenja na brzim i dinamičnim tržištima. Bio je odgovoran za razvoj digitalnih plaćanja sa fokusom na e-trgovinu i beskontaktna mobilna plaćanja. Radio je na razvoju novih poslovnih projekata, platnih platformi, uspostavljanju partnerstava sa tradicionalnim i netradicionalnim partnerima u finansijskoj industriji, mobilnim operaterima, digitalnim novčanicima, procesorima i IT i startap kompanijama koje posluju u okviru platne industrije. Nedavna dostignuća su pokretanje Apple Pay mobilnih plaćanja u Srbiji i Crnoj Gori, uvođenje usluge čuvanja kartice (card on file) kod najvećih e-trgovaca u regionu, kao i razvoj tržišta digitalnih mobilnih plaćanja.

Nikola je završio master studije u oblasti međunarodnog poslovanja i menadžmenta na Univerzitetu u Beogradu i Middlesex univerzitetu, a takođe ima i diplomu u oblasti upravljanja projektima.