Miroslav Knežević / Profesor na ITS-u

Miroslav Knežević je rođen 1978. godine u Sisku. Dizajner, 3D generalista. Diplomirao je na ITS-u, Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije, smer Računarska multimedija, i stekao zvanje strukovnog inženjera informacionih tehnologija. Prethodno je završio školovanje na IT akademiji, gde je stekao zvanje Certified Computer System Administrator. Ima dugogodišnje radno iskustvo u dizajniranju, izradi i održavanju elektronskih sklopova i računarskih sistema.

Autor je projekta „Istorijske 3D rekonstrukcije Rimskog bunara i mehanizma za pumpanje vode u XVIII vekuʺ, koji je izradio za potrebe JP „Beogradska tvrđavaʺ. Na ovom projektu sarađivao je sa arheolozima i istoričarima iz JP „Beogradska tvrđavaʺ i Centra za urbani razvoj. U okviru tog projekta izradio je i 3D aplikaciju baziranu na igračkom motoru „Unreal Engine 4ʺ.

Kao autor, izlagao je na manifestaciji „Noć muzeja” i premijerno predstavio projekat „Istorijske 3D rekonstrukcije Rimskog bunara i mehanizma za pumpanje vode iz XVIII vekaʺ.

Bio je i učesnik multimedijalne izložbe „Putevima prošlostiʺ, u organizaciji udruženja „Undergradʺ u „Galeriji 73ʺ. Njegov rad je objavljivan u medijima kao što su „IT svetʺ, „Večernje novostiʺ i „Politikaʺ.

Aktivan je na polju 3D vizuelizacija, fotografije, UI-a, grafičkog i web dizajna na WordPress platformi, a u poslednje vreme se bavi razvojem aplikacije za proširenu stvarnost bazirane na „Unityʺ igračkom motoru.