Milica Matović / Profesorka na ITS-u

Rođena je u Beogradu 1984. godine. Nakon završenog osnovnog obrazovanja, upisala je Srednju školu za dizajn u Beogradu, gde stiče zvanje diplomirani tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda.
Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu upisala je 2004. godine. Studije crteža i slike završila je u klasi prof. Velizara Krstića, a diplomirala je 2010. godine u klasi prof. Slobodana Roksandića na Odseku za slikarstvo. U toku studija usavršavala se u Francuskoj (L’École Supérieure des Beaux-Arts de Montpellier) u okviru programa razmene studenata.

Aktivno učestvuje na mnogobrojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu, a prvu samostalnu izložbu imala je 2009. godine u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka u Beogradu.
Dobitnik je nagrade 19. jesenjeg likovnog salona Galerije Centra za kulturu „Masuka” u Velikoj Plani 2015. godine i Otkupne nagrade Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije 2016. godine, koju dodeljuje Kulturni centar Jagodine. Pored slikarstva, bavi se fotografijom i grafičkim dizajnom radeći honorarno za više preduzeća, kao i edukacijom kroz stručno vođenje likovnih radionica. Član je ULUS-a i ULUPUDS- a.