Dragana Grujićić / Profesorka na ITS-u

Dragana Grujičić je završila master i specijalističke studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. U toku studija bila je stipendista Internacionalne škole slikanja, crtanja i vajanja u Monte Kastelo di Vibiju u Italiji.

Učesnik je brojnih međunarodnih umetničkih simpozijuma, konferencija i likovnih kolonija u Srbiji, Nemačkoj, Španiji, Italiji, Grčkoj, Rumuniji, zatim rezidencijalnog programa u Lendavi u Sloveniji, BiH, Hrvatskoj, kao i Festivala umetnosti „Pulau Ketam” u Maleziji (2016), Internacionalne konferencije univerziteta umetnosti FSRD UNS u Indoneziji (2020), Internacionalnog simpozijuma umetnosti na Fakultetu za umetnost i dizajn u Amanu (Jordan, 2018) i simpozijuma u Druškininkaju (Litvanija, 2019).

Do sada je izlagala svoje umetničke radove na 23 samostalne izložbe u Srbiji – u Beogradu (galerije „ULUS”, „SULUJ”, „SKC”, „Trag”, „Sanja”, „Qucera”, „B. Miljković”, „Freedom”, Centar za kulturu „Vuk Karadžić”, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka itd.), u galerijama i muzejima u Pančevu, Kragujevcu, Kraljevu, Vranju, Pirotu, Trsteniku, Smederavskoj Palanci, Bačkoj Palanci itd.

Izlagala je svoje radove na preko 80 grupnih izložbi u muzejima i galerijama širom sveta: SAD, Belgija, Nemačka, Francuska, Italija, Grčka, Slovenija, Hrvatska, Malezija, Jordan, Južna Koreja, Litvanija, Španija, Egipat, Indonezija itd.

Dobitnik je Nagrade za slikarstvo „Mr Miodrag Janjušević, akademski slikar” za 2007. godinu, nagrade na Bijenalu minijature u Valjevu (EHO ART) za 2018. godinu i nagrade na Međunarodnom bijenalu akta „Marko Gregović” u Petrovcu (Crna Gora), za 2018. godinu.

Član je Umetničkg saveta Galerije „Trag” u Beogradu. Ima dugogodišnje iskustvo u pedagoškom radu u neformalnom obrazovanju – kroz likovne radionice za decu i odrasle – i u srednjoškolskom obrazovanju.