Danijela Grujić / Profesorka na ITS-u

Danijela Grujić je rođena u Beogradu, gde je 2016. godine završila osnovne studije na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije, u okviru studijskog programa Računarska multimedija. Godine 2018. upisuje master studije u istoj obrazovnoj ustanovi, koje završava dve godine kasnije odbranom master strukovnog rada na temu „Dizajniranje interfejsa i testiranje korisničkog iskustva veb-lokacije za pisanje radnih biografija ’Career suit me’”.

Još na završnoj godini osnovnih studija na ITS-u bila je angažovana kao student-demonstrator na predmetima iz oblasti 3D modelovanja, grafičkog i veb-dizajna. Kasnije, kao saradnik u nastavi, drži vežbe na predmetima koje se bave rasterskom grafikom, korporativnim identitetom, modelovanjem i animacijom. Osim nastavnim, Danijela posebnu pažnju posvećuje i vannastavnim aktivnostima, gde rukovodi projektima na kojima studenti proširuju svoje znanje putem prakse i stiču iskustvo rada u timu. Takođe, vodi foto i video sekciju, gde organizuje dodatne radionice i fotografisanje, kao i snimanje raznih događaja na ITS-u. Redovan je učesnik i Zimske škole IT Fest.

Napisala je „Priručnik za polaganje prijemnog ispita iz oblasti dizajna”, koji pomaže kandidatima da uspešno upišu studijski program Računarska multimedija na ITS-u. Autor je i nekoliko blogova na sajtu škole.

Radila je za više domaćih i inostranih kompanija kao grafički dizajner, obavljajući zadatke koji podrazumevaju kreiranje vizuelnog identiteta kompanije, pripremu materijala za štampu i digitalne medije itd.